TPOok!

 
avatar
   
Economie

IMF stelt beslissing over steun Oekraïne uit

Tags:

KIEV (ANP/RTR) – Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een belangrijke beslissing over het verstrekken van financiële hulp aan Oekraïne uitgesteld in verband met een economische blokkade van rebellengebied aan de grens met Rusland. Dat lieten het IMF en de Oekraïense autoriteiten zondag weten.

Het gaat om een tussentijdse uitkering die onderdeel uitmaakt van het eerder toegezegde steunprogramma van in totaal 17,5 miljard dollar. Dat wordt in meerdere stappen toegekend en daarvoor moet Oekraïne telkens aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Eigenlijk zou er maandag al een knoop worden doorgehakt. Wanneer dit nu zal gebeuren is nog niet duidelijk. Het IMF wil eerst weten wat de economische gevolgen zijn van een recent besluit van de regering in Kiev om vrachtverkeer naar de onrustige regio's een halt toe te roepen. De laatste tijd zijn de spanningen tussen de Oekraïense regering en de pro-Russische separatisten verder opgelopen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.