avatar
   
Economie

M&S boekt eerste voorzichtige groei in jaren

Tags:

LONDEN (ANP) – Marks & Spencer heeft zijn verkopen vorig kwartaal voor het eerst in ruim twee jaar weten op te voeren. Dat maakte het Britse winkelbedrijf donderdag bekend.

De verkopen in Britse winkels die langer dan een jaar open zijn, liepen in de laatste drie maanden van vorig jaar met ruim 1 procent op. De groei was voornamelijk te danken aan de verkopen van kleding en interieurartikelen, die met ruim 2 procent stegen ten opzichte van de laatste drie maanden van 2015. De verkoop van voedingsmiddelen steeg slechts een fractie.

Marks & Spencer sloot eind vorig jaar zijn twee vestigingen in Nederland. Dat besluit hing samen met een bredere reorganisatie, waarbij ook filialen in onder meer België, Frankrijk, Polen en China worden opgedoekt. Het ontbreekt het bedrijf aan schaalgrootte om in die markten te groeien en winstgevend te zijn. Ook in Groot-Brittannië gaan tientallen winkels dicht.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.