Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Economie

Verkoop Peugeot Citroën omhoog

Tags:

PARIJS (ANP) - Het Franse autoconcern PSA Peugeot Citroën heeft in 2016 meer auto's weten te verkopen. Wereldwijd nam de verkoop met 5,8 procent toe tot ruim 3,1 miljoen voertuigen.

Het is het derde jaar op rij dat het bedrijf zijn verkoop weet op te krikken. De groei komt geheel voor rekening van het merk Peugeot, dat de verkoop met meer dan 12 procent zag stijgen. Bij Citroën en het luxemerk DS daalden de verkopen juist.

Op de Europese markt klom de totale afzet met 3,6 procent tot 1,93 miljoen wagens, onder meer geholpen door de nieuwe Peugeot 2008. Verder zag het bedrijf de verkoop in het Midden-Oosten en Afrika verdubbelen, terwijl die in China afnam.

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.