avatar
   
Economie

Minder vertraagde en geannuleerde vluchten

Tags:

AMSTERDAM (ANP) – Ondanks de groei van het vliegverkeer van en naar Nederland is het aantal vertragingen en annuleringen op Nederlandse vliegvelden vorig jaar gedaald. Dat blijkt uit cijfers die EUclaim heeft verzameld.

In totaal werden 9 procent minder vluchten ten minste drie uur vertraagd of helemaal geannuleerd dan in 2015. Daarbij namen vooral de annuleringen sterk af, doordat er minder vaak sprake was van zeer slecht weer. Afgezien van de problemen met dikke mist in december was het weer vorig jaar vrij rustig.

EUclaim staat passagiers bij die recht hebben op schadevergoeding vanwege vertragingen of annuleringen. De organisatie telde vorig jaar in Nederland 3312 vluchten waarbij er aanspraak zou kunnen worden gemaakt op een vergoeding, omdat de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk was voor de problemen. Dat is bijna een vijfde meer dan in 2015.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.