TPOok!

 
avatar
   
Economie

Bieders TMG al zeker van 55 procent aandelen

Tags:

ANTWERPEN (ANP) – Mediahuis en VP Exploitatie weten zich al verzekerd van ruim de helft van de aandelen in Telegraaf Media Groep (TMG). Dat maakten de twee partijen woensdag bekend. Zij bevestigden daarbij hun voornemen om een openbaar bod uit te brengen op alle aandelen TMG.

Vorige maand maakten het Belgische Mediahuis en het investeringsbedrijf van de familie Van Puijenbroek, die ruim 41 procent van de aandelen TMG bezit, al bekend dat zij het mediabedrijf helemaal willen inlijven. Zij hebben daar 5,25 euro per aandeel voor over, wat aan TMG als geheel een prijskaartje hangt van 243 miljoen euro.

Inmiddels zijn bindende afspraken gemaakt met aandeelhouders Delta Lloyd en Navitas. Zijn zullen hun belangen van respectievelijk 7,3 en 6,7 procent aanbieden. Daarmee zijn Mediahuis en VP nu al verzekerd van ruim 55 procent van de aandelen.

Brede steun

Daarnaast heeft een aantal aandeelhouders zich uitgesproken voor het voorstel, zonder hun belang al aan te bieden. Daarmee kan het bod volgens een woordvoerder van de bieders rekenen op ,,brede steun van de aandeelhouders''.

De partijen zijn met elkaar in gesprek. Doel daarvan is om tot een bindend overnamebod te komen waar ook bestuur en commissarissen van TMG achter staan. Over het verloop van die gesprekken wilde de zegsman geen uitspraken doen.

Een overname zou onder meer De Telegraaf, de gratis krant Metro en de regionale kranten van HMC onder één dak brengen met NRC Media en de Limburgse regionale dagbladen. Mediahuis is in eigen land uitgever van Het Nieuwsblad, De Standaard, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.