TPOok!

 
avatar
   
Portemonnee

Na 2020 gaat u nóg meer belasting aan de EU betalen

Volgens J. C. Juncker is dat 'evenwichtig en rechtvaardig'

Tags:

De jaarlijkse EU-korting voor Nederland van 1 miljard euro verdwijnt vanaf 2021 en van de douanerechten mag Den Haag nog maar 10 procent in plaats van nu 20 procent houden. Dat blijkt uit de voorstellen voor het zogenoemde meerjarig financieel kader (MFK) voor de periode 2021 tot en met 2027.

De EU-landen moeten in die zeven jaar totaal bijna 1300 miljard euro in de Brusselse pot storten, zo’n 300 miljard meer dan in de lopende meerjarenbegroting van 2014 tot en met 2020. De Nederlandse regering wil juist bezuinigen op het EU-budget en heeft meermaals gezegd niet te willen opdraaien voor het vertrek van de Britten uit de EU. Daardoor komt na 2020 jaarlijks circa 13 miljard euro minder binnen.

Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en zijn begrotingscommissaris Günther Oettinger presenteerden de voorstellen maandag in het EU-parlement dat met het pakket moet instemmen. Het is volgens Juncker een “evenwichtig en rechtvaardig” voorstel.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.