TPOok!

 
avatar
   
Ondernemen & zzp

Winst Amazon schiet omhoog: 1,6 miljard dollar in Q1

Stijging aantal onlineshoppers, meer vraag naar Amazon clouddiensten

Tags:

Amazon heeft de omzet afgelopen kwartaal flink zien groeien. Dat meldde het webwinkelbedrijf donderdag nabeurs in een handelsbericht. De onderneming profiteerde van een flinke stijging van het aantal onlineshoppers en een grotere vraag naar zijn clouddiensten.

Amazon rapporteerde een omzetgroei van 43 procent ten opzichte van een jaar eerder, tot ruim 51 miljard dollar. De winst van de onderneming steeg in het kwartaal dat eind maart eindigde tot 1,6 miljard dollar. De resultaten van Amazon werden goed ontvangen. Het aandeel stond fors hoger in de zogenoemde nabeurshandel.

Amazon ligt de laatste tijd overigens flink onder vuur van de Amerikaanse president Donald Trump. Die beschuldigt het concern van oneerlijke concurrentie, omdat het onvoldoende zou betalen aan de Amerikaanse postdienst voor zijn pakketbezorgingen en kleine winkeliers in de Verenigde Staten zou schaden. Beleggers zijn momenteel vooral nieuwsgierig naar geluiden van topman Jef Bezos hoe hij deze “politieke schade” kan beperken.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected].nlBitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.