TPOok!

 
avatar
   
Ondernemen & zzp

Winst maken met open riool vol hinderlijke moralisten, ook dat kan in 2018

61 miljoen dollar winst dankzij het stapelen van haat, stalking en laster, cynischer wordt het niet

Tags:

witter heeft zijn tweede kwartaal op rij met winst afgesloten. Na het vierde kwartaal van vorig jaar waren er ook in het eerste kwartaal van dit jaar zwarte cijfers voor het socialemediabedrijf. Twitter profiteerde vooral van live video en meer persoonlijke reclames.

De winst kwam uit op 61 miljoen dollar. Een jaar geleden leed Twitter nog een verlies van 61,6 miljoen dollar. Het aantal maandelijkse gebruikers nam ook iets toe. Het waren er 336 miljoen, 6 miljoen meer dan vorig kwartaal. Van de nieuwe gebruikers kwamen er 5 miljoen van buiten de VS.

De omzet van Twitter steeg met 21 procent naar 665 miljoen dollar (545 miljoen euro). Dat was te danken aan meer advertentieverkopen buiten de Verenigde Staten en met name in Azië. Die namen met ruim de helft toe en bedragen nu 48 procent van de totale advertentie-inkomsten. De omzetgroei gaat de rest van het jaar waarschijnlijk wel trager.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.