avatar
   
Ondernemen & zzp

Netflix blijft succes op succes stapelen, eigenlijk een soort omgekeerd NPO

En dat zonder subsidie

Tags:

Netflix scoort goed met zijn strategie van zelf geproduceerde series en films. De streamingdienst verwacht daar ook het komende kwartaal de vruchten van te plukken in de vorm van veel nieuwe abonnees.

Het komende kwartaal verwacht Netflix 6,2 miljoen nieuwe klanten te mogen verwelkomen. Dat is een stuk meer dan de 4,8 miljoen nieuwe abonnees waar analisten gemiddeld van uitgingen. In het voorbije eerste kwartaal kreeg Netflix er wereldwijd ruim 7,4 miljoen abonnees bij. Ook dat waren er meer dan verwacht.

De omzet van Netflix steeg met ruim 40 procent naar 3,7 miljard dollar. Onder de streep bleef daar 290 miljoen dollar van over, tegenover 178 miljoen dollar een jaar eerder.

Netflix biedt series en films aan die niet elders te zien zijn. In het eerste kwartaal scoorde het platform onder meer met de sciencefictionserie Altered Carbon. Dit jaar steekt het bedrijf 7,5 miljard tot 8 miljard dollar in de productie van eigen series en films.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.