Business

Reclamebureau WPP verbreekt band met Presidents Club Charity Dinner na beschuldigingen seksuele intimidatie

24-01-2018 15:13

Reclamereus WPP heeft de banden verbroken met de Presidents Club Charity Dinner, een jaarlijks liefdadigheidsevenement in Londen waar alleen mannen welkom zijn. Na het diner van vorige week lekten er beschuldigingen uit van seksuele intimidatie en misbruik van de gastvrouwen. Het goede doel (een ziekenhuis) heeft inmiddels gezegd de donaties terug te storten, meldt de BBC. Premier Theresa May werd ongemakkelijk toen ze de berichten las, zei haar woordvoerder.

“We stoppen onze verbintenis met dit evenement”, zei een woordvoerder van WPP nadat The Financial Times – via een undercover verslaggever – had geschreven over de wantoestanden tijdens het diner in het Londense Dorchester Hotel. Het internationale reclamebedrijf sponsorde altijd een tafel, ten bate van behoeftige kinderen, maar stopt daar nu mee.

Korte Rokjes

Volgens The Financial Times woonden 360 mannen uit zakenleven, politiek en financiĆ«le wereld de avond bij. Om hen te bedienen waren 130 gastvrouwen ingehuurd, die moesten komen opdagen in ‘minieme jurkjes, met bijpassend ondergoed en hoge hakken’. Op de afterparty zouden veel vrouwen zijn betast, lastig gevallen en gevraagd om seks. Politici en vrouwengroepen zijn erg boos.

De organisatie van het evenement heeft al ontsteld gereageerd en een onderzoek aangekondigd. Enkele bezoekers hebben laten weten dat ze niets hebben gemerkt ofwel meteen na het diner naar huis waren gegaan.

(ANP)