TPOok!

 
avatar
   
Economie

Kijkshop vraagt faillissement aan

Alle 65 winkels per direct dicht, 400 medewerkers op straat

Tags:


 

Kijkshop heeft maandagavond in een persbericht en aan het personeel bekendgemaakt dinsdag faillissement aan te gaan vragen. Een curator gaat kijken of er nog een reddingspoging mogelijk is.

Zwaar weer

Vooralsnog sluit Kijkshop na veertig jaar per direct al haar 70 filialen en staan de ca. 400 medewerkers op straat.

Kijkshop verkeerd al geruime tijd in zwaar weer, ook vorig jaar sloot de keten al 20 filialen in de hoop financieel gezonder uit de reorganisatie te komen.

Björn Serving

Het bedrijf werd in 1973 opgericht. Tot 2002 was Kijkshop een onderdeel van Maxeda, dat voorheen VendexKBB heette. Kijkshop werd dat in dat jaar door middel van een managementbuy-out van haar moederbedrijf losgemaakt en kwam bij de holding Retail Network terecht.

Na verkoop door Retail Network aan het Zweedse Klockgrossisten i Norden Netherlands BV (KIN) in 2007 werd de winkelformule van het Utrechtse Kijkshopfiliaal als proef veranderd. Een groot deel van de producten werd in deze winkel op een ‘gewone’ manier aangeboden.

Topman van Klockgrossisten i Norden is momenteel de Zweed Björn Serving. Zijn investeringsmaatschappij Listérus & Partners Capital Advisors kocht het bedrijf in 2015.

 


Booking.com


 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.