Marketing

Trouwen vanaf 2018 niet meer standaard in gemeenschap van goederen

20-10-2017 15:35

Het is in Nederland bij wet bepaald dat wanneer je trouwt dat automatisch in gemeenschap van goederen is, tenzij huwelijkse voorwaarden worden afgesproken bij de notaris. Vanaf één januari 2018 komt daar verandering in en trouw je standaard in ‘beperkte gemeenschap van goederen’.

Dit lijkt een grote vooruitgang te zijn; internationaal gezien is ons systeem erg zeldzaam en ouderwets. Het brengt echter ook risico’s met zich mee, zeker voor mensen die op wat latere leeftijd trouwen, zoals tegenwoordig vaak gebeurd. Men heeft dan vaak al wat vermogen opgebouwd en dat kan moeilijk beschermd worden wanneer men trouwt in gemeenschap van goederen. Niet alleen bezit moet bij een scheiding verdeeld worden; ook schulden moeten tijdens het huwelijk worden gedeeld.

Nieuwe wet bedrieglijk complex

De nieuwe wet houdt in dat alles wat voor het huwelijk privé vermogen is dat na de huwelijksvoltrekking ook nog is. Hetgeen je samen met je partner bezat voor het huwelijk komt onder de gemeenschap van goederen te vallen en hetgeen je tijdens het huwelijk vergaart ook.

Verraderlijk is het als je eigen vermogen in een huis steekt voor je getrouwd bent en je bijvoorbeeld 70 procent eigenaar bent van je huis en je partner 30 procent. Als je dan trouwt zijn jij en je partner plotseling beiden 100 procent eigenaar van het huis. Als het huis in geval van een scheiding verkocht wordt krijgt ieder 50 procent van de opbrengst.

Voorbereiding is alles

Het is dus zaak je goed op een huwelijk voor te bereiden. Daarom is het aan te raden om financiële kwesties goed bespreekbaar te maken voordat je in het huwelijksbootje stapt en eerst bij een notaris langs te gaan. Veel stellen verkijken zich er op hoe complex het regelen van de huwelijkse voorwaarden is.

Vanwege het notariële geweld schieten er wellicht andere belangrijke zaken bij in, zoals een mooi relatiegeschenk voor alle aanwezige gasten, zodat iedereen een mooi aandenken heeft aan een onvergetelijke dag. Aangezien een bruiloft niet wacht en heel veel geld kost wil je de relatiegeschenken natuurlijk voor een zo laag mogelijke prijs, zo snel mogelijk in huis halen. Laat dat nu net de specialiteit van Maxilia.nl zijn. Een bedrijf dat werkelijk ieder denkbaar relatiegeschenk kan leveren en prachtig kan bedrukken.

Wat door alle commotie niet in het gedrang mag komen is het kopen van de perfecte trouwjurk. Op een huwelijk verdient alles extra oog voor detail, en een trouwjurk in het bijzonder.

De populairste bruidsmodezaak van dit moment is Weddings.nl, al twee jaar op rij uitgeroepen tot beste bruidszaak van Nederland. Je kunt je online oriënteren op de jurken en in de winkel, onder begeleiding van een ervaren styliste, de jurken passen en kiezen welke het meeste aan je wensen voldoet.