TPOok!

 
avatar
   
Portemonnee

UWV: koop dat huis, koop die auto, koop die TPO-Tshirts

Meer banen in 2017 en 2018

Volgens het UWV komt het helemaal goed met de werkeloosheid. Tenminste dat mogen we concluderen op basis van de prognoses die vandaag werden gedeeld. Volgens de uitkeringsinstantie moeten we over 2017 rekenen dat er bijna 20000 banen bij komen. Dat komt neer op een groei van 2,3%.

Ook in 2018 lijkt de arbeidsmarkt weer aan te trekken. Het UWV verwacht een groei van 1,8% wat neerkomt op ongeveer 150000 banen. Eerder dacht het UWV dat er 225000 banen bij zouden komen over twee jaar. Daar komt het nu op terug.

Deskundigen baseren zich op berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB). Het enthousiasme over de sterkere economie vindt nu dus ook uitwerking in de verwachtingen voor de arbeidsmarkt. Deskundigen zijn optimistisch omdat het tweede kwartaal beter was dan ze in eerste instantie hadden verwacht.

 

TPO/ANP

U kunt uw geld op UWV-verantwoorde wijze besteden in de TPO Store.

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.