avatar
   
Ondernemen & zzp

John de Mol wil NU.nl kopen, ook al staat het niet te koop

NU.nl sowieso geliefd bij kopers

Media-ondernemer John de Mol wil Nu.nl overnemen. Volgens bronnen in de financiële wereld en de mediasector is de belangstelling van Talpa Holding, de houdstermaatschappij van De Mol, serieus, schrijft Het Financieele Dagblad donderdag. Nu.nl is eigendom van het Finse Sanoma, dat zegt geen plannen te hebben om de populaire site te verkopen.

Door het nieuwsmedium te koppelen aan zijn andere belangen in de mediasector zou De Mol volgend de krant weer een belangrijke stap zetten om zijn gedroomde Nederlandse multimediale uitgeefhuis te verwezenlijken.

Hij verloor dit voorjaar het overnamegevecht om de Telegraaf (TMG), dat nu eigendom is van het Belgische Mediahuis. Hij kocht wel omroeporganisatie SBS (SBS6, SBS9, Net5, Veronica) van Sanoma. Naast De Mol hebben volgens het FD ook andere partijen interesse getoond in Nu.nl.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.