Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Portemonnee

Burgers beleggen massaal hun spaargeld

In vastgoed, whiskey, kunst en auto's

Tags:

Met een rentestand van 0,1 procent op spaarrekeningen, zoeken steeds meer Nederlanders naar alternatieve manieren om hun geld veilig te stellen. Uit een rondgang van de NOS onder vermogensbeheerders blijkt dat alternatieve beleggingsmogelijkheden in trek zijn. Zo werden afgelopen jaar 20 procent meer vakantiehuisjes verkocht dan in 2015.

Maar het zijn niet alleen de ‘bekende’ alternatieven, ook luxegoederen als whisky doen het goed. In Sassenheim ligt voor 33 miljoen euro aan whisky opgeslagen. Beleggen in de drank kan in vaten of in flessen. Het rendement is goed volgens verkoopdirecteur Paul van der Hulst van Scotch Whisky International, maar je moet wel geduld hebben. Pas na een jaar of tien begint het te lonen.

Ook beleggen in zaken als kunst of auto’s is populair, maar Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer waarschuwt potentiële beleggers wel. “Je moet er affiniteit mee hebben of je er op z’n minst in verdiepen.”

Ook Corné van Zeijl van Actiam is terughoudend. “Je moet er verstand van hebben, anders kan dit soort beleggingen teleurstellend zijn.”

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.