TPOok!

 
Ondernemen & zzp

Ponypark Slagharen schaft pony’s af

Einde aan dierenmishandeling door koppelverhuur vakantiehuisjes en pony's

Attractie- en vakantiepark Slagharen neemt afscheid van de pony’s waarmee het park landelijke bekendheid verwierf. RTV Drenthe schrijft dat de laatste zestig huisjes waar je een pony bij kon huren tegen de vlakte gaan. Daarmee verdwijnen ook de laatste zestig paardjes uit het voormalige Ponypark Slagharen.

Directeur Wouter Dekkers benadrukt dat de vraag naar een huisje met een pony er nog altijd is, maar dat de huisjes simpelweg ‘op’ zijn. Dierenwelzijn is een kleine factor die Dekkers heeft meegenomen in zijn besluit. “Je merkt wel dat er in de maatschappij steeds meer vragen over komen, net als bij het Dolfinarium. Maar we zien geen signalen die concreet over pony’s gaan.”

Voor de zestig pony’s wordt een mooi onderkomen gezocht. Tot oktober kunnen ze nog bij een huisje geboekt worden, daarna houdt het op.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.