Business

Twitter in zwaar weer – Geen nieuwe gebruikers

27-07-2017 17:23

Twitter is er afgelopen kwartaal niet in geslaagd zijn aantal gebruikers verder op te krikken. Daarmee komt de opmars van vier kwartalen op rij met groei tot teleurstelling van beleggers ten einde. De Amerikaanse beurzen zijn donderdag met winst aan de dag begonnen, na de recordstanden van een dag eerder. Onder meer technologiefondsen waren in trek, geholpen door beter dan verwachte cijfers van zwaargewicht Facebook. Alleen Twitter ging juist zwaar onderuit.

Het aantal actieve gebruikers bleef gelijk op 328 miljoen, waar marktkenners hadden gerekend op een stijging naar 332 miljoen. Daarmee blijft het achter bij de groei van andere socialmediabedrijven als Facebook, Instagram en Snapchat.

De omzet liep met 5 procent terug tot 574 miljoen dollar, wat wel iets hoger was dan de verwachtingen van analisten. De advertentie-inkomsten daalden met 8 procent tot 489 miljoen dollar. Het nettoverlies liep op tot 117 miljoen dollar, van 106 miljoen een jaar eerder. Dat was mede te wijten aan een afschrijving op een belang in het Duitse muziekplatform Soundcloud.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel in New York 0,3 procent hoger op 21.787 punten. De brede S&P 500 won 0,1 procent tot 2480 punten en technologiebeurs Nasdaq dikte 0,4 procent aan en kwam op 6446 punten.

Facebook kreeg er in de eerste handelsminuten meer dan 4 procent bij. Het aantal gebruikers van ‘s werelds meest populaire socialenetwerksite steeg op jaarbasis met ruim 17 procent. Verder brachten advertenties veel meer geld in het laatje. Twitter slaagde er afgelopen kwartaal juist niet in om het aantal gebruikers verder op te krikken. Beleggers zetten het aandeel daarop bijna 14 procent lager.

ANP