TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Socialistische werkhaatkrant Volkskrant maakt arbeiders bang voor overwerken

Werken is stom, ondernemen is nog stommer, niks doen op kosten van anderen houzee!

Ach kijk, daar is de communistische Volkskrant weer met het zóveelste artikel waaruit duidelijk moet worden dat werken stom is, winst maken ook, laat staan ondernemen of, de Satan, zzp’en. Werken moeten we niet willen met z’n allen, veel te Amerikaans, veel te rechts. Een echt leuke maakbare linkse zombiesamenleving creëer je immers met een basisinkomen voor iedereen, een 14-urige werkweek en natuurlijk De Vaste Baan met veel verzekeringen en garanties, te betalen door de werkgever, die fascist.

Heden gooit de vrijemarkthaterscourant het over een geheel nieuwe propagandaboeg: gewoon het volk angst aanpraten! ‘PAS OP! Overwerken is levensgevaarlijk!’ Want uit onderzoeken is gebleken dat mensen die veel overwerken beroertes krijgen, en hartziektes enzo. En daar ga je dood aan dus dan kan de Volkskrant het rekensommetje wel even maken: hard werken = overwerken = MOORD!

Uitvretersblaadje

Zeggen natuurlijk ook de FNV, Rutger Bregman, de PvdA/GL/D66-papadagfanclub en andere subsidietypes die er doorgaans alles aan doen om werk te demoniseren en belastinggeld uit te delen onder niet-werkenden maar nooit een oplossing hebben voor het probleem waar al dat belastinggeld dan precies vandaan moet komen.

Interessant ook hoe zo’n werkschuw uitvretersblaadje (32 uur per week) moeiteloos voorbijgaat aan de miljoenen ondernemers in Nederland, die allemaal niet de luxe hebben om via dichtgetikte CAO’s de kantjes eraf te lopen, laat staan dat ze kunnen voorkomen dat ze moeten overwerken.

De overheid

Als je de Volkskrant dus serieus neemt (LOL, wie doet dat nou gekkie!) mag je concluderen dat ondernemers allemaal een beroerte krijgen en op jonge leeftijd sterven, en ondernemers in spé dus beter heel er bang moeten worden voor ondernemen en liefst vandaag nog zich aanmelden voor een vaste baan en…hee wacht! Wie moet dan eigenlijk die banen creëeren voor al die CAO-tijgers met minder, minder, minder overwerk? De overheid? Ja, de overheid! Snel, geef iedereen een basisinkomen! En een ambtenarenbaan! Dat zal de economie stimuleren! Innovatie move over: dit land heeft alleen nog maar ambtenaren zonder overwerk! Enige verschil met Griekenland is dan al snel het gebrek aan zon en ouzo. Goed plan FNV! (De EU lapt toch wel bij faillissement, daar hebben ze dan wel weer een punt, wat dat betreft leveren behaalde resultaten in het verleden garanties voor de toekomst.)

Het blijft ook een beetje onduidelijk wat al die vaste baners die in een sector werken waarin een uurtje extra niet echt telt omdat het werk nou eenmaal meer is dan 9 tot 5 nu precies moeten doen om hun beroertes te voorkomen. Wat moeten ministers, Kamerleden, chirurgen, militairen, artiesten, rechters, advocaten, officieren van justitie, staatssecretarissen, brandweerlieden, huisartsen, docenten, horecamedewerkers, gemeenteraadsleden, wethouders, hypocriete hoofdredacteuren van couranten die zeiken over zzp’ers maar er wel heel veel inhuren, uitgevers van media, televisiemakers, etc. etc. etc. etc. eigenlijk doen als ze niet te veel willen overwerken omdat ze anders massaal dood neervallen? Gewoon het bijtje er maar bij neergooien?
“Sorry mevrouwtje, wij zitten net aan onze 41 uren per week, dus dat blussen van uw huis zit er ff niet in”?
“Wat? Loopt mijn openhartchirurgie uit door onvoorziene omstandigheden? Ja doei! Ik heb al drie uur overgewerkt deze week”?
“Ik heb jullie huiswerk niet nagekeken, zat al aan mijn 38 uren. Volgende week weer nieuw onderwijs”?
“Huh, vanavond wéér een talkshow presenteren? Ik heb er al drie gedaan deze week! Ik wprdt maar voor 26 uur betaald hoor”?
“Kolonel, wij taaien af voor de rest van de week. Dat shieten vanuit een loopgraaf hakt er flink in, we zitten al aan de 46 uur, dus ja…”?

Zombienatie

Linkse arbeidshaat, ondernemersweerzin en de realiteit, het is elke keer weer lachwekkend in die roze bubbel van overheidsverslaafd Nederland. Lachwekkend dom vooral. Voor de communistische Pravda-stukjestijpers bij de Volkskrant is gans de maatschappij eenvoudig maakbaar via 32 uur per week onder systeemplafond. Alsof de maatschappij inmiddels niet juist uit vrijwel alles wat daar buiten valt bestaat. De reden dát Nederland zo hoog ontwikkeld is, is het hoge aantal vrije geesten dat beried was, en is, om over te weken.

Maarja, mensen die buiten het juiste frame vallen, die kunnen natuurlijk niet snel genoeg een beroerte krijgen. We moeten het wel maakbaar houden met z’n allen! Gaarne in het gelid nu, hoofd naar beneden en doorlopen naar de prikklok zombies. Op naar het Volkskrant-arbeidersparadijs naar Scandinavisch model. Iedereen gelijk, iedereen geestelijk dood.

Trouwens Volkskrant, nu we het toch over overwerk hebben: hoeveel uur per week en via welke CAO werken die vele zzp’ers die jullie inhuren eigenlijk? Ohnee wacht, de Volkskrant heeft natuurlijk geen zzp’ers. Dat zijn ‘flexwerkers’ en ‘tijdelijke krachten’, dat is heel anders! Ziet u nou wel dat nieuwspraak altijd weer van pas komt?

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.