TPOok!

 
avatar
   
Portemonnee

Steeds minder jongeren met uitkering

Alleen in Oost-Groningen jongeren massaal aan de uitkering

Tags:

Het aantal jongeren (15 tot en met 27 jaar) dat een vorm van bijstandsuitkering ontvangt is in 2015 gedaald naar 6 procent. In 2014 was dit nog 6,4 procent, zo blijkt uit cijfers en statistieken van het CBS. Het gaat hierbij om jongeren met een Wajong-uitkering voor arbeidsongeschiktheid, WW- of bijstands-uitkering. Het totale aantal jongeren tussen de 15 en 27 met een uitkering was in 2015 bijna 152.000.

De meerderheid van de jongeren met uitkering krijgt een Wajong-uitkering wegens arbeidsongeschiktheid. Bij thuiswonende jongeren ging het in 2015 bij bijna 60 procent om een Wajong-uitkeringen, bij uitwonende jongeren om 49 procent. Uitwonende jongeren hebben vaker een bijstandsuitkering.

 

Lees verder op TPOmzet.nl >>>

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.