Portemonnee

Vertrekpremie asielzoekers voortaan alleen nog met bonnetjes

Geld bedoeld om een start te kunnen maken in eigen land

De financiële vergoeding voor asielzoekers die vrijwillig uit Nederland vertrekken gaat op de schop. Staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) wil alleen nog de knip trekken als de migranten bonnetjes overleggen. Zij krijgen ook minder geld dan nu. Voor kinderen die met hun ouders terugreizen stijgt de subsidie juist, schrijft De Telegraaf.

De factuur die de teruggekeerde asielzoeker moet overhandigen, moet blijk geven van een ‘inkomensgaranderende activiteit’, zoals het opzetten van een bedrijfje of scholing. Als het niet anders kan, mag er ook huisvesting mee worden betaald. Minderjarigen die terugkeren naar hun vaderland krijgen veel meer geld van Nederland dan voorheen. Zij kunnen hun schoolgeld financieren uit de bijdrage.

De regeling is nog niet definitief, maar moet wel al op 1 juli ingaan. De steun is bedoeld om een nieuwe start te kunnen maken in eigen land.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.