TPOok!

 
Portemonnee

Honderden claims tegen Schiphol om gemiste vluchten door lange wachttijden

Ook vliegmaatschappijen aansprakelijk gesteld voor de schade

Schiphol wordt volgende week namens honderden gedupeerden formeel aansprakelijk gesteld voor urenlange wachtrijen, waardoor veel reizigers hun vlucht misten. Ook vliegmaatschappijen die hen op kosten joegen met veel duurdere vervangingstickets, krijgen brieven in de bus.

Dat zeggen juristen Alexander Colenbrander (Claimingo) en Frans de Bray (ReisRecht) vrijdag in De Telegraaf. “Wij gaan voor dubbele aansprakelijkheid. Wachttijd komt grotendeels voor rekening van securitychecks van de luchthaven. Maar de luchtvaartmaatschappij, waar je moet inchecken of je koffer afgeven, en de staat, die over de paspoortcontrole gaat, kunnen mede schuld hebben aan onredelijke vertragingen”, meent Colenbrander. Vliegpassagiers gaan die schade, zoals extra kosten, claimen bij alle betrokken partijen.

Schiphol zegt tegen de krant tot nu toe een dertigtal klachten en claims van passagiers in de meivakantie te hebben binnengekregen.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.