TPOok!

 
Marketing

‘Trumps muur bij Mexico als 3.500 km lange eettafel’

'Grens bedoeld als plek waar mensen samenkomen, niet als afscheiding'

Tags:

Een ludiek idee van een Maleisisch bedrijf in designartikelen ter attentie van de Amerikaanse president Donald Trump: bouw geen muur langs de grens met Mexico om Latijns-Amerikaanse migranten buiten te houden maar zet er in plaats daarvan een enorme eettafel neer. Volgens onderneming No-To-Scale Studio is een grensgebied namelijk “een plek waar mensen samenkomen en moet het niet functioneren als een vervreemdende structuur”.

De tafel, die zou moeten worden gemaakt van gepolijst marmer, wordt ruim 3.500 kilometer lang. No-To-Scale Studio beweert desalniettemin dat het om “een kosten-effectieve oplossing” gaat. “Deelnemers aan het diner zullen bovendien hun eigen stoelen meenemen”, aldus de Maleisiërs.

No-To-Scale Studio is een van de vele ondernemingen die op humoristische wijze hebben gereageerd op Trumps oproep om voorstellen voor zijn grens-project in te dienen, schrijft website Dezeen. Desondanks beweert het Zuidoost-Aziatische bedrijf zijn idee zich onderscheidt van andere ‘oplossingen’, omdat die uiteindelijk toch “kiezen voor het verheerlijken van wat, in essentie, neerkomt op een grootschalige afscheiding”.

Het concept van de eettafel daarentegen probeert “elke fysieke vorm van verdeling af te wenden, om in plaats daarvan de Maleisische traditie van het samen dineren te vieren”. No-To-Scale Studio: “Neem rustig van ons aan, want we wonen al ons hele leven in een pseudo-democratie … en dat geeft onvermijdelijk enige frictie, dat we toch altijd weer samen komen om te dineren.”

In online animaties zijn absurdistische taferelen te zien, zoals de beoogde tafel die zich tot in zee uitstrekt, en waar mensen gezeten tussen de golven genieten van de kalkoen ter ere van Thanksgiving. “Hoe te gek zou het zijn als je het feest samen kan vieren zonder dat je de grens hoeft te passeren”, zo oppert het bedrijf.

Hoe dan ook lijkt het sterk er op dat de trend van 2016 ook doorzet in 2017, namelijk dat steeds meer mensen kiezen voor grote eettafels, zoals bijvoorbeeld te koop bij Robuustetafels.nl. Andere bedrijven met satirisch bedoelde inzendingen, waaronder IKEA, legden in hun ‘voorstellen’ vooral de nadruk op het gevaar dat de regering Trump vormt voor migratiestromen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.