TPOok!

 
Portemonnee

Prijs treinkaartje sinds invoering OV-chipkaart gemiddeld 25 % gestegen

Inflatie in die periode bedroeg slechts 15%

De prijs van een treinkaartje is sinds de invoering van de ov-chipkaart in 2008 bijna twee keer zo hard gestegen als de inflatie. Treinkaartjes werden tot wel 35 procent duurder. Dat blijkt uit een analyse van het Algemeen Dagblad en de website Treinreiziger.nl. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek werd het leven sinds 2008 15,1 procent duurder.

De NS stelt dat de gemiddelde treinreiziger 25,6 procent duurder uit is dan in 2008 en zegt zich volledig aan de regels te houden. Volgens de NS is de stijging te verklaren uit de inflatie plus een hogere gebruiksvergoeding, de heffing die ProRail rekent aan vervoersbedrijven om het spoor te gebruiken.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.