Portemonnee

Dynamiet Nederland gaat BKR voor rechter slepen wegens liegen in TV-programma ‘Radar’

20-02-2017 10:56

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het laten verwijderen van BKR-registraties sleept het Bureau Krediet Registratie (BKR) uit Tiel voor de rechter. Het BKR suggereert dat een terechte schuldnotering niet ongedaan gemaakt kan worden, maar volgens Dynamiet Nederland is dat onjuist. In een persbericht (pdf) van Dynamiet Nederland staat:

 

“Omdat het bij tv-programma Radar, op zijn website en in andere media onjuiste en misleidende informatie heeft verspreid. Dynamiet eist in een kort geding een rectificatie op straffe van een dwangsom die kan oplopen tot 500.000 euro.”

 

Het BKR houdt schulden van alle volwassen Nederlanders bij voor kredietverstrekkers. Een negatieve notering na bijvoorbeeld een betalingsachterstand kan het aanvragen van een hypotheek of andere lening nog jarenlang bemoeilijken.

In 2015 trok het BKR al aan het kortste eind in een rechtszaak tegen Dynamiet Nederland, die toen juist door het BKR voor de rechter was gedaagd. De rechter oordeelde toen dat het bedrijf consumenten niet misleidt door te zeggen dat het zelfs terechte BKR-registraties kan laten uitvlakken.

Dynamiet zegt schade op te lopen door de beweringen van het BKR in de media en op zijn website.

Anp/Tpo