Ondernemen & zzp

Tsunami van overvallen dwingt ondernemer Domino’s Pizza tot nemen nieuwe, dure maatregelen

09-02-2017 12:26

De bekende bezorgpizzaketen en tevens hard werkende ondernemer die flink bijdraagt aan de BV Nederland (dat gave land) Domino’s Pizza wordt inmiddels zo vaak overvallen in dit veilige en fijne land dat nieuwe beveiligingsmaatregelen noodzakelijk zijn. Zo komt er een nieuw netwerk van beveiligingscamera’s die zijn verbonden met een server op afstand zodat de beelden overal live kunnen worden gestreamd. Dit is noodzakelijk omdat het in het verleden voorkwam dat bij een overval ook de server met camerabeelden of camera-apparatuur werd meegenomen.

Ook krijgen vestigingen van Domino’s Pizza nieuwe kluizen met een tijdslot zodat ze na een bepaalde tijd niet meer kunnen worden geopend. Bezorgers van Domino’s Pizza worden al gevolgd met een gps-systeem.

In New York zijn bezorgers inmiddels ook voorzien van een bodycam, maar dat wil Domino’s Pizza vooralsnog niet in Nederland.

Met name in de regio Rotterdam is Domino’s Pizza heel vaak het slachtoffer van een overval. Maarliefst tien keer werd in deze regio het afgelopen jaar een pizzabezorger overvallen. In de rest van het gave land Nederland was dit maar een enkele keer.

In Schiedam werden eind vorig jaar zelfs vier overvallen in twee weken tijd gepleegd op Domino’s Pizza-bezorgers.