Portemonnee

Nieuw bij TPO: doneren voor uw favoriete auteur(s)

04-10-2016 17:45

Update: inmiddels zijn vrijwel alle auteurs die meedoen aan dit programma voorzien van een donatiebutton. Sommige auteurs hebben aangegeven hier liever niet aan mee te werken.

 

Nieuw uit TPO-labs (bestaat niet, maar als je zegt dat je een journalisitek-innovatief ‘lab’ hebt klinkt dat enorm 2016): doneren per auteur! Geen crowdfunding, wel een donatie, maar dan alleen specifiek voor uw favoriete auteur(s).

Voorbeeldje vindt u alvast onder de columns van onze powercolumnist Gard Simons, de rest volgt komende dagen, we rollen het TPO-breed uit.

Het idee achter deze auteursdonaties is dat wij van TPO graag willen blijven experimenteren met nieuwe verdienmodellen voor journalistiek. En aangezien we sowieso al een donatiemogelijkheid hebben voor algemene journalistieke producties, leek het ons wel zo leuk ook de individuele auteur te voorzien van wat gulle giften.

Gewoon een collectezakje per columnist zeg maar, halleluja, amen en de zegen. Als dank voor het aangenaam verpozen kunt u nu de auteurs wat toestoppen zoals oma u vroeger hopjes en boterbabbelaars toestopte. Pure liefde en feelgood mensen! Hartjes en bloemen!

Uiteraard gaat ook dit weer net zo succesvol worden als onze algemene donatiefunctie want zo bent u: een trouwe fan van TPO, bereid iets te ondersteunen waarin u gelooft, met extra voorliefde voor bepaalde auteurs (een voorliefde die u dolgraag in klinkende munt uitdrukt). Sowieso bent u natuurlijk gek op journalistieke innovaties, ja toch, nou dan!

Aangezien het voor ons ook een experiment is, mag u dit als een ‘beta-fase’ beschouwen. We horen graag uw kritiek, ideeën of andere opmerkingen hierover via: [email protected].

(Let op: deze mogelijkheid is er alleen voor regelmatig terugkerende auteurs die geheel vrijwillig bij ons publiceren. Alle betaalde krachten van de TPO-redactie verdienen al geld dus die hebben vooralsnog geen subsidiebedelrecht. Vrijwilligers eerst.)

 

Hoe het werkt:

Onder de naam van sommige auteurs vindt u voortaan een donatieveld. Als u het artikel leuk vond, of als u die auteur wilt belonen omdat het kan of gewoon omdat u stiekem verliefd bent op die auteur of omdat u graag geld uitdeelt, dan kunt u een bedrag invullen (in hele euro’s), op de ‘doneer’-knop drukken en één van de betalingsmogelijkheden* kiezen. Het geld wordt dan automatisch bij u afgeschreven en, via TPO**, bij de auteur in kwestie bijgeschreven.

* = Een mogelijkheid om met creditcard te betalen zal later worden toegevoegd.

** = TPO zit er alleen tussen vanwege technische aspecten, het zou een hele klus zijn om voor elke auteur apart een betaalsysteem op te zetten. Maar gegarandeerd 100% van de donaties komt gewoon bij de auteur terecht, we beloven niets achter te houden. Uiteraard zullen we hiermee ook zo transparant mogelijk omgaan.