TPOok!

 
avatar
   
Portemonnee

Uw geld doneren aan TPO, dat doe je zo

Doneren aan TPO, want uw euro is echte journalistiek waard

Tags: , ,

 

Screen Shot 2016-03-11 at 14.10.36

 

Update: op veler verzoek is het nu ook mogelijk via PayPal te doneren. En ook het doneren via creditcard is inmiddels mogelijk.

 

Ons van TPO moest weliswaar drastisch bezuinigen vorig jaar juni, op de TPO-redactieburelen beter bekend als ‘Zwarte Juni’, maar door het wegsnijden van deze kosten ziet het er naar uit dat TPO in 2016 een financieel gezond jaar gaat draaien.

Toch gaan we nu even bedelen om een donatie. Omdat we nog altijd vele, vele, vele euro’s tekort komen voor waar het werkelijk om gaat: journalistiek. Echte journalistiek. Nieuw mediale journalistiek, zonder politieke correctheid, vol met feiten (álle feiten), vrij van ideologie en moralisme.

De journalistiek waarop u wacht kortom. En waarvoor u graag naar TPO komt.

Wij van TPO dachten ineens: wie net als wij gelooft in wat we doen en waar we voor staan wil daar vast aan meebetalen. Vrijwillig. Een kleine bijdrage. Om TPO nog beter, nog leuker, nog mooier, nog relevanter te maken. Om het voortbestaan van TPO (tot in den eeuwigheid) te kunnen garanderen. Voor nog meer (in willekeurige volgorde) Elma Verhey, Chris Aalberts, Sarah Verroen, Wierd Duk, Dieuwertje Kuijpers, Hafid BouazzaTPTV, en vele anderen.

Dat hoeft niet eens heel veel te zijn. Een paar euro per maand, 50 of 60 euro per jaar. Eigenlijk heel goedkoop.

Geef dus gul en help TPO de zomer door. Help jezelf de zomer door. Help de journalistiek, de vrijheid van meningsuiting en de democratie, doneer voor iets waarvan je zeker weet dat het tenminste échte waarde heeft.

 

N.B. alle donatiegelden zullen worden besteed aan journalistieke producties, zoals het inhuren van freelance journalisten of voor het financieren van journalistieke projecten zoals kosten voor reportages, onderzoek, reiskosten, etc. 

In de toekomst kunt u meer initiatieven voor het crowdfunden en financieren van TPO verwachten.

Wie journalisten wil voordragen voor crowdfunding, ideeën heeft over crowdfunding, donaties of op andere wijze hieraan wil bijdragen is van harte uitgenodigd contact met ons op te nemen.

Tot slot: als u ons echt liefheeft, stuur dit artikel dan naar zoveel mogelijk mensen door (nadat u heeft gedoneerd natuurlijk. duh…). En vergeet onze Facebook-pagina niet te liken.

 

 

Screen Shot 2016-03-11 at 14.10.36

 

TPdOneren F.A.Q.

 


Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Niets. Die komen automatisch bij ons terecht maar die leveren wij nooit uit aan derden en we gaan ze zelf ook nooit voor iets gebruiken.

 


Kan ik ook anoniem doneren?

Nee. U bent bij online betalingen zo anoniem als uw bankrekening.

 

Ik wil echt 100% anoniem doneren!

Dan zult u cash per enveloppe (een bruine die geen licht doorlaat, of u moet de cash tussen wat velletjes papier vouwen, zodat het niet wordt gejat) aangetekend moeten verzenden naar:

ThePostOnline

p/a Kleine Gartmanplantsoen 10

1017 RR

Amsterdam

 

Wat gebeurt er met mijn geld?

Dat zal worden gebruikt voor journalistieke projecten: betaling van freelance journalisten, dekken van (reis)kosten voor onderzoek, dat soort werk. Het gaat in elk geval gegarandeerd niet op aan dagelijkse boodschappen, auto’s of drank.

 

Waarom doneren, jullie zijn toch commercieel?

Ja, maar we maken (nog) geen winst. Hopelijk wel over 2016 maar dan heb je het niet bepaald over tonnen, mild uitgedrukt. Terwijl we wel nog tonnen per jaar extra zouden kunnen gebruiken om alle onze plannen te verwezenlijken. Maar mochten we toch ineens enorme winsten gaan draaien dan zullen ook die worden geïnvesteerd in TPO.

 

Wie krijgen er betaald bij TPO?

De hoofdredacteur en adjunct-hoofdredacteur krijgen de meeste vergoeding. Die werken dan ook 100+ uur per week aan TPO, maar die hebben sowieso geen sociaal leven, dus dat scheelt. Verder krijgt onze nerd een vergoeding en krijgt het komische duo Annabel Nanninga & Willem Jan Hilderink de allerkleinste vergoeding voor hun regelmatige bijdragen. De jodenfooi is voor Jan Dijkgraaf omdat hij maar liefst élke dag, dus ook op de zaterdag en zondag, een column aanlevert. Daarmee is de begroting rond en het budget helemaal op.

 

Werken er ook vrijwilligers?

Ja! En het liefste betalen we die ook, al was het maar een onkostenvergoeding. Precies waarom we donaties bij elkaar bedelen. Bovendien hebben die vrijwilligers ook grenzen, grenzen die met geld kunnen worden verschoven. Denk alleen al aan de kosten voor het gebruik van het kadaster of het verkrijgen van een uittreksel uit de KvK, reiskosten, benzinekosten of eventuele verblijfskosten.

 

Hoe weet ik dat jullie mijn geld niet opzuipen?

Vooralsnog zul je ons moeten vertrouwen op ons woord maar wellicht is een toezichthouder of iets dergelijks geen gek idee. Daar komen we dus op terug.

 

Kan ik ook per Paypal betalen?

Ja! Soon! Wordt aan gewerkt!

 

Kan ik ook per creditcard betalen?

Nee, voorlopig niet wegens technische moeilijkheid des doods, aldus onze nerd, maar zeg nooit nooit.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.