Economie

Duitse minister van Financiën probeert wereld bang te maken voor Brexit

06-03-2016 13:37

Wanneer het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat, is dit zeer schadelijk voor de Europese en wereldwijde economieën. Dat zei de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zondag tegen de BBC.

Volgens de Duitser zouden na een ‘Brexit’ jaren van moeizame onderhandelingen en onzekerheid volgen. Daarmee zou ook de EU het lastig krijgen. “Die onzekerheid is als gif voor de economie in zowel Groot-Brittannië als het Europese vasteland en voor de wereldwijde economie”, aldus de minister.

Desgevraagd plaatste Schäuble ook vraagtekens bij het toelaten van Turkije tot de EU. Hij benadrukte wel dat onderhandelingen hierover nog lange tijd in beslag zouden nemen. “Voor dit moment dus geen reden voor zorgen”, zo zei hij.

Ondertussen werd de directeur-generaal van de Britse Kamer van Koophandel (BCC) John Longworth geschorst omdat hij een standpunt innam ten faveure van een ‘Brexit’, zo schreef de Britse zakenkrant Financial Times.

Longworth die sinds 2011 aan het hoofd van de BCC staat, zondigde tegen het officieel neutrale standpunt van de Kamer omtrent het al dan niet verlaten van de EU door de Britten.

Hij deed zijn uitspraken donderdag al tijdens een bezoek van Schäuble. Voor de microfoon van SkyNews herhaalde hij zijn standpunt.

Anp