Ondernemen & zzp

Bonusquote: Jort Kelder maakt DWDD, D66, Europa en Oekraïne kapot

22-02-2016 20:15

“Maar wat ik echt wil is weerwoord geven aan het rücksichtslose idealisme van partijen als D66, waardoor we Europa in zijn gerommeld. Dat gaat ons land onvoorstelbaar veel problemen opleveren. Daartegen wil ik op mijn site 925.nl en op tv ten strijde trekken. Kan niet meer bij De wereld draait door, want dat is een zacht vrouwenprogramma geworden. Muziek, gezelligheid, Matthijs doet het fantastisch, er kijken iedere dag 1,5 miljoen mensen naar, maar dat is niet meer het podium om uit te halen naar de wantoestanden in Europa. Dus ga ik het zelf doen. Hoe weet ik nog niet, maar het moet gebeuren.

Ik zie veel te weinig mensen die zich opwinden over de uitverkoop van dit land. Van onze bedrijven, van onze cultuur. Onze politici zijn daar niet zuinig genoeg op. Het gevaar is: als je zoiets roept, word je onmiddellijk in een PVV-hoekje geplaatst. Vind ik dommig. We hebben onze volledige economie overgeleverd aan het European Stability Mechanism, gefinancierd door Arabieren en andere Aziaten. Dat is een zorgelijk, maar ook een intelligent verhaal. Ik wens mij over dit onderwerp dus niet in een demagogisch hoekje te laten plaatsen.

Er is een financiële tijdbom gecreëerd die ons land ongelooflijk veel schade gaat toebrengen. We hebben onze economie volledig gekoppeld aan Zuid-Europa, waar ze zich niet aan begrotingsdiscipline houden en waar ze dertig tot veertig procent zwart geld scheppen, terwijl wij verdomme tot de laatste cent onze belasting afdragen. Die naïviteit leidt tot de totale ondergang van Noord-Europa.

Ik heb gisteren tegen iemand van de regering gezegd: ‘Ik ben erg voor handel met Oekraïne, maar als president Porosjenko 1,7 miljard uit zijn land wegsluist, omdat hij geen belasting wil betalen…’ Als wij een VVD-politicus hebben die 119 euro voor een fles wijn half declareert, moet hij aftreden. En terecht. Maar Porosjenko rotzooit met 1,7 miljard en dan moeten wij onze handtekening zetten onder een verdrag met die vent? We worden verkocht waar we bij staan. De euro is failliet. Het moet stoppen. Dus met de Engelsen eruit stappen en samen met de Duitsers en de Scandinaviërs doorgaan.”

 

Dus. Jort Kelder. Afgelopen weekend in De Telegraaf. Dat u het nog even meekrijgt op de maandag.