Business

Warenhuis valt om: V&D failliet

31-12-2015 15:30

Warenhuisketen V&D is failliet verklaard. De rechtbank in Amsterdam heeft donderdag op de laatste dag van het jaar het faillissement uitgesproken, zo maakten de bewindvoerders van het bedrijf bekend.

V&D vroeg en kreeg vorige week al uitstel van betaling, nadat eigenaar Sun Capital de stekker uit het bedrijf had getrokken. De warenhuisketen kampte al langer met financiële problemen. Eerder dit jaar werd nog een reddingsplan in werking gezet. Een fikse reorganisatie, een huurverlaging en een nieuwe kapitaalinjectie moesten de warenhuisketen weer op de rails helpen. Maar zover kwam het niet.

In een verklaring op de website van het concern staat:

 

“Op 31 december 2015 is de surseance van betaling van V&D Group omgezet in een faillissement. Maar dat betekent wat ons betreft niet het einde van V&D en La Place. Samen met de curatoren, en onze medewerkers werken wij hard aan een zo goed mogelijke doorstart. In de afgelopen weken hebben zich al tientallen geïnteresseerde partijen gemeld.

Voor een succesvolle doorstart is het belangrijk dat de winkels en restaurants zo lang mogelijk in bedrijf blijven. We zullen ons dus blijven inzetten voor onze klanten. Want hoe beter V&D en La Place kunnen blijven ‘draaien’ des te groter is de kans op een nieuwe toekomst.”

 

Lees ook

EenVandaag – Waarom V&D nog voor de jaarwisseling failliet moest