Leven

Volkswagenimporteur: 160.000 auto’s in Nederland moeten worden aangepast

29-09-2015 18:09

De terugroepactie van Volkswagen, dat de software aanpast van alle dieselauto’s die voorzien zijn van technologie om emissietests te omzeilen, betreft 160.000 wagens in Nederland. Dat maakte importeur Pon dinsdag bekend.

Uw dealer houdt u op de hoogte

Automobilisten die hun wagen terug moeten brengen voor een software-update, krijgen dat automatisch en persoonlijk van hun dealer te horen. Hoe een en ander in zijn werk gaat, wordt duidelijk zodra VW de technische oplossing voor het probleem beschikbaar heeft.

Belasting laat bezitters met rust

Mensen met een dieselauto waarmee gesjoemeld is om ‘m schoner te laten lijken, hoeven niet bang te zijn dat de fiscus achter hen aan komt. Minister van FinanciĆ«n Jeroen Dijsselbloem (PvdA) zei dat dinsdag bij RTLZ.

Leaserijders met schone diesels hebben soms fiscale voordelen gehad die naar nu blijkt gebaseerd kunnen zijn op gemanipuleerde metingen over de uitstoot. Deze mensen hebben te goeder trouw gehandeld en zijn bedrogen door de autofabrikanten, aldus Dijsselbloem. De fiscus gaat de rekening niet bij hen neerleggen, benadrukte hij. Hij gaat er ondertussen ‘rustig naar kijken’ of het mogelijk is wel een schadeclaim bij Volkswagen in te dienen.

ANP