Business

Veilig betalen met je creditcard doe je zo

30-07-2015 10:52

We huren een auto, bestellen online een nieuwe televisie, of kopen een nieuwe spelcomputer. Betaal je met je creditcard, dan heeft dit extra voordelen ten opzichte van andere betaalmethoden. Je hebt namelijk een Aflevergarantie en Aankoopverzekering op je aankopen.

Uit onderzoek door International Card Services (ICS) blijkt dat lang niet iedereen op de hoogte is van deze voordelen. Bij verlies, diefstal of beschadiging van je aankoop, kun je een beroep doen op de Aankoopverzekering: vrijwel al je aankopen zijn namelijk minimaal 180 dagen verzekerd. Komt je online bestelde aankoop niet aan, dan is er de Aflevergarantie om op terug te vallen.

Om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van misbruik bij online aankopen, is er ook een aantal zaken waar je altijd op kunt letten. Let bijvoorbeeld op het retourbeleid van de winkel waar je koopt: een betrouwbare webshop is duidelijk in haar beleid, en je kunt makkelijk vinden op welk adres ze gevestigd zijn. Let er verder ook op of je wel via een veilige website winkelt: een ‘slotje’ bij het internetadres, en een URL dat met https:// begint, geeft aan dat je via een beveiligde verbinding aan het shoppen bent. Dat is wel zo veilig!

Kijk voor meer tips over veilig online shoppen op zekermetjecreditcard.nl.

Veilig online shoppen? Zeker met je creditcard.

 

Check altijd de voorwaarden van je eigen creditcard. De voorwaarden van de creditcards die niet door International Card Services worden uitgegeven kunnen anders zijn.