Portemonnee

VUmc: ‘Wouter Bos declareerde helemaal geen sneeuwkettingen’

07-07-2015 16:39

Oud-minister Wouter Bos (PvdA) zou in zijn functie als bestuursvoorzitter van het VUmc de aanschaf van sneeuwkettingen ter waarde van 119 euro (voor privégebruik tijdens de vakantie) hebben gedeclareerd bij het VUmc als beroepskosten. Dit blijkt uit bonnetjes van zorgbestuurdersdeclaraties waar RTL Nieuws de hand op wist te leggen. Het VUmc laat nu echter weten dat het hier niet gaat om een declaratie maar om een ‘aanschaf achteraf van sneeuwkettingen die standaard bij de leaseauto horen.’

Het VUmc meldt er ook bij dat deze aanschaf achteraf juist geld heeft bespaard omdat het meebestellen van sneeuwkettingen tijdens het aangaan van het leasecontract juist duurder is dan los bestellen bij een garage.

Ook schrijft het VUmc:

 

“Wouter Bos mag per jaar 21.600 euro besteden aan zijn leaseauto. In 2014 heeft hij een bedrag uitgegeven van 19.287,73 euro. Hij blijft hiermee onder de norm.”

 

Wat declaraties betreft kwam Wouter Bos eerder al eens in opspraak: toen had hij de aanschaf van een Rayban zonnebril, ter waarde van rond de 120 euro, gedeclareerd.