Marketing

Wierd Duk, Arnold Karskens & Chris Aalberts gaan crowdfunden

02-07-2015 11:13

Wierd Duk, Arnold Karkens en Chris Aalberts, drie veelgelezen topauteurs van TPO.nl, starten in samenwerking met Yournalism.nl een crowdfundactie. De auteurs hopen per persoon 5000 euro op te halen om een half jaar lang op TPO.nl te kunnen blijven publiceren.

Elk van de auteurs heeft een eigen interessegebied en stelt aan de donateurs een aantal onderzoeksideeën voor. De donateurs kunnen meebeslissen over de inhoud van de artikelen die op TPO.nl zullen worden gepubliceerd.

Wierd Duk, Rusland- en Duitsland-deskundige, wil met het opgehaalde geld onder meer naar Moskou voor een verslag over de Russische krant Novaja Gazeta en het Russische mediabedrijf RT. Ook wil hij naar Oekraïne om daar antwoord te vinden op de vraag: ‘Hoe moet Oekraïne nu verder?’ DONEER HIER.

Arnold Karksens, oorlogsverslaggever, wil met het opgehaalde geld onderzoek doen naar de vluchtelingenstromen die Europa bereiken. Karskens zal daarvoor afreizen naar Libië, Mali en Syrië. Ook zal hij nagaan langs welke grenzen de vluchtelingen worden gesmokkeld en wie er rijk worden van deze mensenhandel. Hierover zal hij publiceren op TPO.nl. DONEER HIER.

Chris Aalberts, politiek verslaggever, zal zijn 5000 euro onder andere gebruiken om vanuit Brussel antwoord te geven op de vraag: hoe democratisch is Europa? En hoeveel invloed heeft de Europese burger nog? De artikelen zullen worden gebruikt voor een boek dat in 2016 zal verschijnen. DONEER HIER.

TPO.nl-hoofdredacteur Bert Brussen is erg blij met dit crowdfundinitiatief in samenwerking met Yournalism.nl: “Dat we bij TPO.nl moeten bezuinigen betekent natuurlijk niet dat we minder content van minder kwaliteit gaan leveren. Integendeel! Wij zien de bezuinigingsronde als een uitdaging om nóg beter te worden en nóg meer op de wens van het publiek in te spelen. Deze eerste samenwerking met een briljant crowdfundplatform als Yournalism.nl is wat mij betreft een stap in de richting van een TPO.nl 4.0, die bezuinigings en toekomstbestendig is en op maat kwaliteitsjournalistiek levert.”