MKB

Demonstranten intimideren CAO-overleg kapot

15-02-2014 11:59

Transport en Logistiek Nederland (TLN) zal het overleg over een nieuwe cao voor het beroepsgoederenvervoer over de weg komende dinsdag niet hervatten. De reden is dat het overleg afgelopen maandag ,”ernstig verstoord is door de aanwezigheid van een grote groep demonstranten”, meldde de ondernemersorganisatie zaterdag.

In een brief aan FNV-onderhandelaar Egon Groen schrijft TLN “het onacceptabel te vinden om op deze wijze onderhandelingen te voeren” en niet te willen toegeven aan “deze vergaande vorm van intimidatie”.

Verder stelt de organisatie “ervan overtuigd te zijn dat de veiligheid van onze delegatie in deze situatie niet gegarandeerd kan worden”.

Een groep actievoerders was maandag in Nieuwegein bijeengekomen waar TLN en de vakbonden over een nieuwe cao voor 2014 vergaderden.

“Eerst bevonden deze zich buiten de locatie maar al snel begaven zij zich in het betreffende hotel en op enig moment zijn zij ook de vergaderzaal binnengedrongen waar de werkgeversdelegatie zich bevond”, schrijft TLN in de brief.

“Wij hebben u toen te kennen gegeven niet in een dergelijke sfeer van intimidatie te willen onderhandelen maar hebben, gegeven de omstandigheden, toch gehoor gegeven aan uw verzoek om nog eenmaal aan tafel te komen, mede om verdere escalatie op dat moment te voorkomen.”

Afgesproken is toen het overleg op dinsdag 18 februari voort te zetten.

Maar volgens TLN hebben de organisatoren van de acties de aanwezige demonstranten opgeroepen dinsdag wederom aanwezig te zijn op de onderhandelingslocatie, met de “intentie om het gebeuren van afgelopen maandag te herhalen”.