Business

Zuckerberg ontvangt keiharde spanking aandeelhouders

12-06-2013 18:40

Facebook CEO Mark Zuckerberg heeft tijdens een aandeelhoudersvergadering de wind van voren gekregen van zijn aandeelhouders. Sinds Facebook de beurs opging, is het aandeel met 40% gedaald. Het was de eerste keer dat Zuckerberg live in debat ging met de aandeelhouders.

Geen wijziging strategie

Zuckerberg gaf tijdens de vergadering aan dat de kelderende koers op de beurs geen reden is om zijn strategie te veranderen. Hij ziet dat delen van het bedrijf wel groeien en hoopt daar in de toekomst meer uit te kunnen halen.

Zo zijn de inkomsten die via de mobiele applicatie worden binnengehaald inmiddels 30% van de totale inkomsten, wat we overigens kunnen zien aan de met reclame overladen Facebook-app.

Boze aandeelhouders

Volgens een boze aandeelhouders is het Facebook-aandeel een ‘regelrechte ramp.’ Een ander wilde Zuckerberg graag persoonlijk vertellen dat hij had geïnvesteerd in het bedrijf om de opleiding van zijn zoon te bekostigen, wat nu niet meer mogelijk zou zijn.

De financiele man fan Facebook, David Ebersman, zei dat zijn team ook niet in de toekomst kon kijken, maar dat hij er alles aan deed om van waardevol aandeel te maken van Facebook. Hoe lang dat ging duren? Nog eens twee jaar? “Ik wou dat ik een glazen bol had”, verzuchtte Ebersman.

‘Wij werken niet samen met de NSA’

Zuckerberg benadrukte dat zijn bedrijf niet samenwerkte met de NSA, of in ieder geval niet rechtstreeks. Overheidsorganisaties kunnen niet ‘inpluggen’ in de Facebookservers, en als het bedrijf een dwangbevel krijgt tot het overdragen van informatie, dan is het beleid dat Facebook slechts het minimum aan informatie overdraagt, ‘precies genoeg om de wet niet te breken.’