Van Gogh museum open op dag na troning

01-05-2013 12:26

Het Van Gogh museum is weer open. Daarmee is het Museumplein weer een plein met open musea. Het plein is alleen nog een beetje vies.

Vanaf 10 uur is het museum weer geopend voor publiek en dus moesten de schoonmakers vanmorgen met prioriteit het gebied rondom het museum schoonmaken. Daar was gisteravond namelijk een klein feestje.

Toeval

Volgens woordvoerster Lisette Bekker is het toevallig dat het museum op 1 mei weer open gaat en heeft het niets met de kroning van gisteren te maken. “We wilden gewoon zo snel mogelijk weer open.”

Toevallig was het inderdaad maar het was toch wel fijn dat er nog wat extra journalisten in de stad waren. “We hebben geen last van de festiviteiten van gisteren, sterker nog het is een voordeel dat er zoveel internationale pers in de stad was. Daarom was het extra druk bij de persopening vanmorgen”, aldus Bekker. Toeval dus.

Budget

“De verbouwing is binnen het budget gebleven en op tijd klaar,” vervolgt Bekkers. Toegegeven, dat is ook wel eens anders geweest. Zoals bij de buren.

Het Van Gogh museum was slechts zeven maanden dicht.

Een beetje tempo maken met schoonmaken, maar dan heb je ook wat. Het Museumplein is weer een plein met musea. Voor hoelang het duurt, zondag wordt Ajax kampioen. Al is het zeer waarschijnlijk dat dat feestje bij de Arena plaatsvindt.