Eindelijk bewezen: A-merk en Aldi-product hetzelfde

25-04-2013 16:58

Een van de grootste publieke geheimen uit de supermarktbranche is ontmanteld. Het Belgische tv-programma ‘Voor hetzelfde geld‘ ontdekte dat er geen verschil is tussen het Aldi-koekje Olé en de LEO’s van Milka.

Het personeel van de koekjesfabriek gaf aan dat de koekjes exact op dezelfde manier worden gemaakt. De ingrediënten zijn volgens de verpakking in ieder geval exact hetzelfde.

Consumentenbond

De Nederlandse Consumentenbond laat bij monde van woordvoerder Sybren Visser weten geen uitspraken te willen doen over onderzoeken in België. “Het is voor consumenten goed om te weten als het hetzelfde koekje zou zijn.”

Visser zegt dat de Consumentenbond dat zelf zou moeten onderzoeken voordat uitspraken gedaan kunnen worden. “Daar is best wel kans op,” aldus de woordvoerder tegen ThePostOnline.

Fabriek

Mondeléz, de producent van de koekjes laat aan de Belgen weten dat beide koekjes inderdaad in dezelfde fabriek gemaakt worden. Het wil niet bevestigen dat de koekjes hetzelfde zijn.

Geruchten dat producten van A-merken hetzelfde zijn als goedkopere producten zijn er vaker. Daadwerkelijke bewijzen bleven tot nu toe uit.

Update: Aldi

Aldi heeft een heus communicatiebureau in de arm genomen om te communiceren met de buitenwereld. Laetitia Gruwel laat namens Aldi aan ThePostOnline weten. “We kunnen inderdaad bevestigen dat allebei de koekjes in dezelfde fabriek gemaakt worden en beide producten hebben allebei dezelfde kwaliteitsnormen.”

Gruwel: “Maar of de samenstelling gelijk is dat weet ik eigenlijk niet en daar doen we eigenlijk ook geen uitspraken over.” Of de samenstelling hetzelfde is weet de verpakking wel. De samenstelling is hetzelfde.