Business

Autobaas: New York Times liegt over mijn auto

12-02-2013 17:18

De CEO van de Amerikaanse autofabrikant Tesla, Elon Musk, is boos op de New York Times. De recensent van het normaal gezien betrouwbare medium zou hebben gelogen over het nieuwe model Tesla Model S.

Elon Musk reageert via Twitter zeer gepikeerd over de recensie. Nu zijn mensen wel vaker boos over een recensie maar The New York Times van liegen beschuldigen, is zelden vertoond.

Recensie

In de recensie maakte John Broder van de krant de nieuwe auto van Tesla tot de grond toe af. Tesla pretendeert met de nieuwe elektrische auto zo’n 500 kilometer te kunnen rijden zonder de auto te hoeven opladen.

Broder zegt om dat te testen van Newark naar Milford te zijn gereden, zo’n 320 kilometer. Broder: ‘ik haalde het maar net.’ Tesla zou dus liegen over de actieradius van de auto. Door de recensie daalde het aandeel Tesla zo’n 2 tot 3 procent.

Spionage

In de lezing van Musk heeft Broder de auto niet helemaal opgeladen bij aanvang van zijn testrit. Verder zou hij een grote omweg hebben gemaakt en te hard hebben gereden.

Musk baseert zich op gegevens van de auto. Normaal gesproken zou het bedrijf deze gegevens niet bijhouden maar bij testritten van de media houdt Tesla alles strikt in de gaten. De autoverkopers hebben exact geregistreerd waar de auto is geweest en beschuldigen Broder daarom van liegen. Wie er gelijk heeft blijft in het midden. Tesla heeft de gegevens niet naar buiten gebracht.

Klapper

Tesla wilde met de nieuwe auto een grote klapper maken. De meeste elektrische auto’s halen volledig opgeladen een afstand van 120 kilometer. Met een actieradius van dit model van 500 kilometer wilde Tesla de concurrentie in een klap wegvagen.

Tesla is bekend als maker van luxe sportwagens. Met dit nieuwe model wilde het een auto voor de middenklasse in de markt brengen. Het in de markt zetten van het product loopt een aardige deuk op, met het stukje in The New York Times