9 keiharde bewijzen dat Kate Middleton zwanger is

03-12-2012 16:46

UPDATE: Dit artikel werd geplaatst om 16:46. Rond 17:00 maakte het prinselijk paar bekend dat Kate Middleton inderdaad zwanger is.

Waity Katy is zwanger. Het lijkt er in ieder geval sterk op. Kate trouwde in maart 2011 met prins William, een spektakel dat alle 26,2 miljoen kijkers nooit zullen vergeten. Kate werd officieel “Duchess of Cambridge” en sindsdien ligt de focus op haar al dan niet aanwezige zwangerschapsbuikje. Dat buikje kwam er lang niet, tot ongenoegen van de Britten. Tot vorige week. Aanschouw: de negen bewijzen dat Kate nu echt zwanger is.

  1. The Bets”

Engeland, land van de ‘bookmakers’. Hitsige, nieuwsgeile mannen die bereid zijn op alles te wedden, mits er geld mee te verdienen valt. De potentiële baby van Wil en Kate bracht de bookies al langer geld op; afgelopen week bereikte de bedragen echter een hoogtepunt. Coral, een van de grootste bookmaker-agentschappen, stelt dat wanneer geld de waarheid spreekt (waar ze zelf wel vanuit gaan) Kate in 2013 zal bevallen van een koninklijke telg.

  1. Haar ronde gezicht

Kate heeft onlangs haar haar geknipt. Wereldnieuws. Ze heeft vanaf heden een zogeheten pony, die haar jukbeenderen net raakt. De kapperswereld was in rep en roer; Kate had sinds mensenheugenis namelijk niets aan haar kapsel veranderd. Een bewijsstuk opzich: óf het is een beslissing die door zwangerschapshormonen is beïnvloed; een opstapje naar het welbekende ‘mama-kapsel’ (naarmate kinderen ouder worden wordt het haar van mama korter). Ook een mogelijkheid: het is een afleidingsmanoeuvre, bedoeld om de aandacht van haar vollere, meer ronde gezicht af te leiden.

  1. Haar beste vriendin zegt dat het waar is

De ‘beste vriendin’ van Kate, haar naam is (was?) Jessica, kopte in verschillende tijdschriften dat Kate inderdaad zwanger is, maar het koninklijke stel graag wilde wachten met het naar buiten brengen van dit heuglijke nieuws. Jessica vertelde ook dat Kate ‘een jongen en een meisje’ wenst en dat William en Kate ‘het eindeloos besproken hebben en niet op latere leeftijd kinderen willen krijgen’. Naar verluidt richt Jessica zich sinds 2011 fulltime op haar vriendschap met Kate en de communicatie hierover naar de media. Ze heeft hiervoor zelfs haar baan bij een advocatenkantoor opgezegd.

  1. De romper

Tijdens een bezoek aan Cambridge nam prins William een cadeautje van één van de aanwezige toeschouwers aan: een rompertje. En niet zomaar een cadeautje; op de borst van het baby-kledingstuk stond de tekst ‘Daddy’s co-pilot’. William is piloot. Beleefdheid, hoor ik u denken. Maar was Williams reactie “I’ll keep that’ dan ook nodig? Was een simpele ‘Thank you” niet genoeg geweest?

  1. De glaasjes water

Moeders in verwachting worden geadviseerd geen alcohol te drinken. Uit solidariteit met de moeder is het tegenwoordig hip om als aanstaande papa óók te kiezen voor een nuchter bestaan. Tijdens een benefietavond voor de voormalige universiteit van het stel, St.Andrews, dronken zowel Kate als William géén alcohol. De hele avond niet. Ze toastten, babbelden en liepen rond met glaasjes water.

  1. De trap

Een kleine oefening: ik nodig u uit voor enkele momenten de ogen te sluiten en na te denken over het beklimmen van een trap. Nog specifieker: een steile, natgeregende trap (we zijn in Londen). Je hebt ervoor gekozen hakken te dragen, van zo’n centimeter of 12. Omdat de trap breed is, ben je niet in de nabijheid van een leuning of andere stabiele factor. Je zojuist geknipte pony voelt nog wat onwennig; en maakt dat je zicht niet optimaal is. De kernvraag van deze oefening is; waar zijn je handen? Voor je? Zodat je bij een eventuele val snel kan reageren? Of naast je, voor extra balans? Kate koos voor een andere aanpak; haar handen lagen (ineengeslagen) op haar buik. Bewijsstuk 6 

  1. Hun nieuwe paleis

Begin januari verhuizen Will en Kate naar hun nieuwe appartement. Kate is inmiddels druk bezig met de inrichting. Een symptoom van zwangerschap is het zogenoemde ‘nesten’. Dit is, evenals de pony, een puur hormonaal gestuurd verschijnsel. Moeders willen alles klaar hebben, alles gereed maken voor de komst van de baby. Het restylen van een paleis is hier een goed voorbeeld van.

  1. William zoekt meer stabiele baan

Will is piloot. Hij werd gestationeerd op de Falkland eilanden en nam deel aan een reddingsmissie in de Ierse Zee, waar hij twee mensenlevens wist te redden. Een gevaarlijke baan. Hierdoor is hij vaak niet thuis. Geruchten gaan dat Will op zoek is naar een stabiele baan, om meer tijd te kunnen doorbrengen met Kate (en de baby).

  1. Ze hebben daadwerkelijk gezegd dat ze kinderen willen

Enigszins vanzelfsprekend wanneer je trouwt met een troonopvolger, maar toch het vermelden waard: Will en Kate hebben nadrukkelijk gezegd graag kinderen te willen. Kate zei in haar eerste tv-interview dat ze hoopte een ‘gelukkig gezin’ te krijgen. Dat dit gezin in 2013 vorm zou krijgen sloot zij dus niet uit.