Nieuw en luxe: de Land Rover Freelander 2 Prestige

14-10-2011 09:30

Met ingang van het nieuwe modeljaar 2012 breidt Land Rover het programma van de Land Rover Freelander 2 voor een nog onbepaalde tijd uit met de Freelander 2 Prestige. Zoals de naam al doet vermoeden is de Prestige een rijk uitgeruste uitvoering, die volledige keuzemogelijkheden biedt voor wat betreft lakkleuren, bekledingskleuren en aanvullende opties. Dat alles gecombineerd met een zeer interessante prijsstelling vanaf 49.900 euro inclusief BTW en BPM.

[persbericht] Naast het grote succes van de Freelander 2 Luxury vorig jaar, is een andere reden voor de introductie van de nieuwe Freelander 2 Prestige, het wegvallen van het Luxury Pack voor het modeljaar 2012. Bovendien is in tegenstelling tot het vorige modeljaar deze Special Edition verkrijgbaar in combinatie met alle motoren (inclusief de eD4-uitvoering met 150 pk turbodiesel, voorwielaandrijving, groen energielabel C en ‘Station Wagon’ typegoedkeuring).

Aan de buitenzijde onderscheidt de op de Freelander 2 S gebaseerde Prestige zich subtiel door de 19” ‘10-Spoke’ lichtmetalen velgen ‘Styling 1’ met 235/55 R19-banden en het Exterior Design Pack. Hierbij zijn de kunststof lijsten op de portieren, de achterbumper, de koplampsproeiers en de buitenspiegels uitgevoerd in carrosseriekleur; en de portiergrepen in metaalkleur Oberon. Het resultaat is een nog hoogwaardigere uitstraling, passend bij het merk Land Rover.

Bij de uitrusting van de Land Rover Freelander 2 Prestige ligt de nadruk op luxe, comfort en gebruiksgemak. Zo is het interieur allereerst uitgevoerd met Napoli lederen stoelbekleding, beschikbaar in de tinten Ebony (zwart), Almond (beige) en Storm (grijs). Bijbehorende details zijn elektrisch verstelbare voorstoelen (bestuurder zesvoudig, voorpassagier viervoudig), elektrisch verstelbare lendensteun op bestuurdersstoel, verstelbare armsteunen op voorstoelen en opklapbare middenarmsteun in de achterbank met opbergvak en twee bekerhouders. Daarnaast is het stuurwiel uitgevoerd in Ebony leder. Voor de dashboardafwerking is er keuze uit Silver Element of Black Element.

Comfort en veiligheid profiteren van de elektrisch verwarmbare voorstoelen (tweetraps) en de verwarmde voorruit met verwarmde ruitensproeiers. De Xenon koplampen maken met hun grotere reikwijdte een beter zicht in het donker mogelijk en dragen daarmee eveneens bij aan een grotere veiligheid. Hetzelfde geldt voor de regensensor voor de ruitenwissers en de schemersensor voor de koplampen, die deze automatisch inschakelen wanneer het donker wordt.

Het gebruiksgemak is gediend met een DVD-navigatiesysteem met kleuren ‘touch-screen’, een mobiele telefoon-integratiesysteem met Bluetooth®-functie en de parkeerassistentie (PDC) vóór (PDC achter is al standaard). Verder is de Freelander 2 Prestige standaard uitgerust met alles dat ook standaard is op de Freelander 2 S.