Hoogste score voor Mazda 3 in Duitse duurtest

03-10-2011 13:00

Mazda blijft winnen in de belangrijke duurtesten van het Duitse automagazine AutoBild. Na de Mazda6 en Mazda5, is ook de Mazda3 met vlag en wimpel geslaagd voor de 100.000 km duurtest. De best verkochte Mazda had slechts één klein en nogal onbeduidend mankement na de twee jaar durende test: een defecte plastic clip aan de hoedenplank in de kofferruimte. De einduitslag viel daarmee gunstig uit voor de Mazda3: de auto haalde de hoogste score.

Daarmee is het sportieve compacte model de derde Mazda in de top drie van hoogste scores (die uit totaal vijf modellen bestaat) in het duurtestklassement van AutoBild, iets wat nog geen ander merk ooit heeft gepresteerd. De Mazda3 komt met deze score tevens op de tweede plaats van de lijst met geteste modellen in de compacte klasse. “Mazda is het eerste merk waar je moet kijken als je op zoek bent naar een probleemloze auto”, aldus de conclusie van de testredactie van AutoBild. “Die legendarische Japanse betrouwbaarheid bestaat nog steeds, ‘alive and kicking’”. De duurtestresultaten van de Mazda3 zijn gepubliceerd in de Duitstalige versie van het magazine AutoBild, dat op 30 september is verschenen.

De huidige Mazda3 is die van de tweede generatie, geïntroduceerd in 2009. De facelift-versie van dit model, met verbeterde technologie en aangepast uiterlijk, zal over ongeveer een maand zijn opwachting maken in de Europese showrooms. De Mazda3 Facelift is nog gebruiksvriendelijker dan zijn voorganger en heeft een aantrekkelijker uiterlijk gekregen, evenals nieuwe materialen en kleuren in het interieur, wat de kwaliteit aanzienlijk heeft verhoogd. Ook het comfort is verhoogd dankzij het verder terugdringen van geluiden in het interieur.

Het nieuwe model wordt in Nederland aangeboden met zes motoren. De al bestaande lange lijst van uitrustingen is verder uitgebreid en omvat nu onder meer ook een schakelindicator voor een nog efficiënter brandstofverbruik, evenals een betaalbaar geïntegreerd navigatiesysteem van Mazda met een 5,8 inch groot touch screen, gebaseerd op de technologie van TomTom. De Mazda3 Facelift biedt hetzelfde uitgebreide pakket aan actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen als het huidige model, inclusief Mazda’s Rear Vehicle Monitoring System (RVM) voor het veilig veranderen van rijstrook, dat onlangs op de autoshow van Frankfurt (IAA 2011) met de ‘EuroNCAP Advanced’ Award werd bekroond.